Waarom fruit op het werk?

Enkele reacties:

 • “Dat kopen ze zelf maar!”
 • “Kost dat geld? Dan doen we het niet. Personeel kost al genoeg geld!”
 • “Onze medewerkers eten nauwelijks fruit!”

Opmerkingen die we soms krijgen als we vertellen dat we fruit leveren op de werkvloer. We proberen dan uit te leggen dat werkgevers zichzelf echt een plezier doen door zich meer bezig te houden met de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers. Vaak is het lastig principes om te buigen. Koffie ok, fruit…nee!

 

We gaan een poging wagen!

Vind je dat personeel alleen maar geld kost, dan zou ik gaan werken zonder personeel (Veel goedkoper toch ?…)

Eten je medewerkers nauwelijks fruit, dan ligt hier juist een grote kans!

Heb je personeel in dienst zorg dan dat ze zo optimaal mogelijk kunnen werken. Zo behaal je het hoogste rendement (als we in deze termen mogen spreken). Een fijne, gezonde en vitale werkplek zorgt er voor dat mensen beter presteren, simpel.

 

Waarom kiezen voor Fruit op het werk:

het levert geld op

Omdat je er op de lange termijn alleen maar voordelen van hebt. Onderzoek toont aan dat investeren in een gezonde en vitale werkplek een hoge ROI (Return On investment) heeft. Voor iedere Euro die je investeert in gezondheid en vitaliteit van medewerkers krijg je ongeveer € 3 terug. Daarbij scoren frisse lucht, daglicht en een gezonde snack (fruit) hoog. Vaak wordt gedacht aan fitnessplannen of aanpassingen in de arbeidsvoorwaarden, maar de eerste stappen in gezond en vitaal ondernemen zijn goedkoop en makkelijk te implementeren!

 

Medewerkers zitten beter in hun vel

Onderzoeken tonen aan dat ondernemingen die investeren in gezondheid en vitaliteit ervaren dat medewerkers:

 1. Minder vaak ziek zijn,
 2. Een verhoogde productiviteit hebben,
 3. Positiever zijn over hun werk,
 4. Zich meer betrokken voelen bij de werkgever,
 5. Er lang(er) willen blijven werken.

 

Gezonder leven

Gezondheid en vitaliteit op de werkplek geeft collegas de gelegenheid gezonder te leven. Zorgen voor een gezond alternatief binnen handbereik helpt mensen persoonlijke doelstellingen beter te behalen (afvallen, gezonder eten, stoppen met roken). Je zou bijna kunnen spreken van een hefboom effect, breng ze niet in verleiding een vette hap te pakken en je helpt ze concreet bij het nastreven van hun doel. Je zou als werkgever een voortrekkersrol kunnen nemen door mensen uit te dagen gezonder te leven. Het is zeker dat deze activiteiten helpen om je positief te positioneren als werkgever.

 

Makkelijk starten

Binnen vitaliteitsplannen is fruit op het werk een goedkope optie die makkelijk is te implementeren. Het is ideaal om mee te starten, resultaten zijn uitstekend en het is goedkoop.

Wist je dat 97% van de medewerkers fruit op het werk ziet als teken van waardering door de werkgever

 

Positieve positionering

Koppel de positieve en sympathieke eigenschappen van fruit aan je onderneming. Een paar overrijpe mandarijnen in de hoek van de pantry doen dat niet. Zorg voor goede, stijlvolle presentatie en communiceer duidelijk dat je voor gezond en vitaal gaat! Het is een uitgelezen  kans voor iedere werkgever om zich vitaler op de kaart te zetten.

 

Kortom…

Ben je aanvankelijk niet te porren voor een appel en een peer op de werkplek? Denk dan goed na over de achtergrond. Wil ik een gezonde en vitale werkgever zijn die medewerkers aanspoort gezonder te eten en te leven? Je bent niet alleen verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken bezig, het geeft je ook gelegenheid jezelf als werkgever positief te positioneren op de (interne) arbeidsmarkt. Dit zou al voldoende motivatie moeten zijn om fruit op het werk te overwegen. Ben je niet overtuigd? Fruit op het werk levert een positieve bijdrage aan het rendement van je organisatie, je bent dus eigenlijk een dief van je portemonnee om het niet te doen.

 

Overtuigd? Probeer een gratis proefkrat!

 

Sorry, comments are closed for this post.

De voordelen

 • Unieke presentatiemogelijkheden
 • Hoeveelheid fruit is aanpasbaar
 • Maandelijkse opzegbaar
 • MVO, milieubewust en no waste
 • Vers en lokaal fruit van topkwaliteit

Gratis fruitkrat

Probeer Froot zonder verplichtingen

Fruit van lokale fruittelers

We hechten grote waarde aan de kwaliteit van ons fruit.

We focussen ons voornamelijk op lokale fruittelers en leveren het beste wat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Iedere levering houden we rekening met het beste verse fruit van het seizoen. Binnen onze standaard levering bieden we o.a.:

 • Appels, Sinaasappels
 • Cherrytomaten
 • Mandarijnen
 • Bananen
 • Druiven
 • Kiwi’s
 • Peren

Bekijk mogelijkheden

Gewoon een keer proberen?

Maak vrijblijvend kennis met Froot en ontvang een fruitkrat gratis op het werk. We zijn ervan overtuigd dat jij en je collega's nooit meer zonder Froot willen!

Mocht Froot onverhoopt toch niet bevallen dan zit je nergens aan vast.

Gratis fruitkrat

Stand & Display

Wij bieden branded display's, zodat werkgevers de mogelijkheid hebben een geheel eigen boodschap mee te geven, indien gewenst in de eigen huisstijl. Hiermee wordt het fruit echt gezien als een persoonlijk extraatje op de werkvloer. Uiteraard kan ook gebruik worden gemaakt van onze display's met een fruitboodschap.

Hoe werkt het

Ook fruit op het werk?

Draag bij aan blije en productieve medewerkers

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Offerte Stel uw vraag